Markant winnaar van de award 2021

De award voor de meest gewaardeerde mantelzorgorganisatie ging dit jaar wederom naar Markant. Veronica van der Kamp van GAM TV reikte deze award aan Wieke Hengeveld uit. Op de tweede plaats eindigden Veni Cultura van Mike Cijntje en de derde prijs werd uitgereikt aan Willemien Stena van de Buurtteams.

Wieke Hengeveld aan het woord

Markant is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam, wij werken door de hele stad. In Zuidoost werken Marieke Ruijs en Wieke Hengeveld. 

Wij werken hier om onder andere vrijwilligers in te zetten in situaties thuis waar Amsterdammers langdurig en intensief voor elkaar zorgen. Voorbeelden van situaties waarin wij vrijwilligers inzetten; partners die voor elkaar zorgen, de buurvrouw die langdurig voor de buurman zorgt, een vader die voor zijn beperkte kind zorgt en ga zo maar door. 

Door de inzet van de vrijwilliger krijgt de mantelzorger, even tijd voor zichzelf. Naast vrijwillige inzet bieden we ook trainingen, themamiddagen en andere activiteiten. 

Heeft u vragen over wat voor ondersteuning wij u kunnen bieden? Bel ons dan, daar zijn we voor!

Samen kunnen we dan kijken of een vrijwilliger geschikt is voor uw situatie, of we een themamiddag hebben die bij uw behoefte aansluit én we horen graag wat u in ons aanbod mist.

We kunnen u ook gericht doorverwijzen als u op een andere plek de ondersteuning kunt vinden die u nodig heeft. We hebben een ondersteunende en signalerende functie en willen graag weten wat er speelt bij mantelzorgers in Zuidoost.

Wij werken elk jaar samen met de andere mantelzorgorganisaties en de organisatie van de ‘dag van de mantelzorg’ om deze dag tot een succes te maken. Op deze dag staan de mantelzorgers in een zonnetje! Wij vinden het erg belangrijk dat mantelzorgers gecomplimenteerd worden met de zorg die zij bieden voor hun naasten, daar is deze dag voor bedoeld. 

 Wilt u hulp of ondersteuning van Markant of eens met ons bespreken wat wij voor u kunnen bieden?

U kunt zich via onze website ook inschrijven voor onze nieuwsbrief.

U kunt bellen of mailen naar: 

Telefoonnummer: 020-8868800

Mailadres: info@markant.org

Website: www.markant.org

U kunt vragen naar Wieke Hengeveld of Marieke Ruijs.

N.B Bent u professional in Zorg&Welzijn? Wij bieden ook trainingen en cursussen aan over mantelzorg en mantelzorg gerelateerde onderwerpen. Bel ons gerust over dit aanbod, of kijk op onze website. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*